Gamle spilleautomater er gribber

gammal-slotAlle husker de gamle spilleautomatene som man fant på diverse bensinstasjoner og kiosker før i tiden. Foran disse sto folk gjerne i kø for å få ta noen runder og håpe på å stikke av med de «store» gevinstene. Store i gåseøyne fordi gevinstene er latterlig små sett i forhold til hva dagens moderne automater på nettet har å by på. De eldre maskinene hadde fysiske mekanismer som fastslo tilfeldigheten og utbetalingene. Mange mener at dette er mye bedre enn de digitale versjonene vi koser oss med i dag – derimot er det helt feil å tenke slik. For det første kan mekanismer skrus på. Det er ikke uhørt at slue mennesker gjorde det umulig å vinne noe som helst på enkelte maskiner – folk tapte hundretusener uten å få ut en krone. Samtidig er det vanskelig å bevise noe som helst, altså var det en tap-tap situasjon som oppsto for mange spillere. Dessuten hadde de gamle automatene en betydelig lavere statistisk utbetalingsrate. En utbetalingsrate er hvor mye av pengene maskinen får inn som den spytter ut igjen. Fysiske automater på kiosken beholdt rundt 25-30 % av alle penger man pøste inn, altså hadde de en utbetalingsrate på rundt 70 %. Sett i forhold til dagens online spilleautomater med 90-95 % utbetalingsrate, var de de gamle maskinene tyver. Ikke mer, ikke mindre. De robbet deg.

Moderne spilleautomater

mystery-joker-slot1Etter at spillforbudet falt på plass, bevegde nordmenn seg over til internett, der en helt ny verden av pengespill åpnet seg for dem. Hundrevis av spilleautomater sto klare til å ta imot de nysgjerrige spillerne, og det viste seg raskt at mulighetene for å tjene seg søkkrik plutselig var langt nærmere enn før. Det er nemlig flere iøynefallende fordeler med å spille på nettet. Først og fremst er det bonusene du får når du åpner en konto – velg en av de populære aktørene, og krev inn saftige ekstrapenger før du setter i gang. Alle de norske favorittene fra gamle dager har forresten blitt gjort om til digitale versjoner. Ja, både Jackpot 2000, Mystery Joker og de andre finnes tilgjengelige online, du finner en liste av dem på samlesiden norske-spillautomater.com, der eksperter anmelder de digitale norske klassikerne. Fordelen med nettautomater er at de er under total kontroll av myndighetene – ingen juksing her i gården. Utbetalingsraten er samtidig skyhøy, som vi allerede har nevnt. Mer enn 90 % av alle penger du spinner i vei, vil komme tilbake til spillkontoen din. Så har vi RNG, Random Number Generator.

Random Number Generator

Hvert nettcasino har en regulert RNG som garanterer tilfeldigheten bak spillene. Denne digitale maskinen spytter ut tallrekke etter tallrekke, helt tilfeldig, og hvert tall står for et visst symbol på maskinen. Én RNG kan spytte ut tallrekker til hundrevis av automater, derfor er du garantert en sikker og trygg atmosfære når du spiller. Ingen lureri her i gården.