154640125_900b749340Hva er kommunikasjonrådgivning?

Siden kommunikasjon er et av de viktigste leddene i menneskenes utvikling, er det veldig viktig å kunne kommunisere på en optimal måte. Det handler ikke bare om å bestille en øl på baren eller vise følelser for kjæresten. Det handler om å kunne vise våre poeng, våre tanker og meninger på et optimalt sett, slik at det blir så enkelt som mulig for meningsfellen eller motstanderen å forstå hva vi sier eller hvorfor vi gjør det vi gjør. Dagens teknologiske fremganger har gitt plass for nye kommunikasjonsmetoder og informasjonskilder. Internett har fått en usedvanlig viktig plass i våre liv, og kommer bare til å fortsette sitt inntog i vår hverdag.

Snakker vi forretninger, er kommunikasjonsrådgivning noe av det viktigste et firma kan ta til seg. En kommunikasjonsrådgiver er nemlig en ekspert på formidling av budskap, på å framheve visse sider av et produkt. Ingenting er viktigere for en bedrift enn å kunne kommunisere med sine potensielle kunder. Du kan ha verdens beste kontorløsninger til salgs, men om ingen vet at du eksisterer vil du ei heller kunne kapre noen kunder. Kommunikasjonsrådgivning går ut på å velge den rette veien for å finne frem til kundene. Selvsagt har man reklamebyråer som kan henge opp gigantiske plakater med dine slagord på både buss og tog, men hva skal slagordet være? Hvilket del av produktet skal fokuset ligge på? Viktigst av alt – hvilket segment skal du rette deg mot? Hvem er dine fremtidige kjøpere, hvem trenger det du selger? Kommunikasjonsrådgivning gir deg svaret på alle disse spørsmålene.

Vær varsom når du velger rådgiver

Ingen arbeidende mennesker som selger tjenester vil noen gang si at de er amatører eller at de ikke er helt sikre på det de gjør. Alle som én vil de presse seg frem og love deg at de er bedre enn alle andre. Her er det veldig viktig å gjøre et riktig valg. Velger du feil person som kommunikasjonsrådgiver, risikerer du ikke bare å miste investeringen. Du risikerer faktisk å miste hele bedriften din – i aller ytterste konsekvens, såklart. Profesjonalitet er ordet du skal holde i tankene.

En kommunikasjonsrådgiver kan virke moderne og hip, men har han erfaring? Kan han vise frem nøkkeltallene for sine tidligere prosjekter? Virker han eller hun som en person med en bredspekret visjon for ditt firma? Spør deg selv – hadde denne kommunikasjonsrådgiveren klart å selge deg ditt eget produkt? Prøv å stille spørsmålet rett ut. Hvordan hadde du fremstilt produktet til meg? Hvilken kommunikasjonsmetode hadde du anbefalt om det var meg, sjefen, som var den potensielle kjøperen?

Den rette kommunikasjonsrådgiveren må kunne gi deg et faglig svar, som kan bekreftes av studier og tidligere konsekvenser av ulike kampanjer. Har du funnet den rette rådgiveren, er det viktig å gjøre nettopp det du har i tankene – kommunisere. Jo mer du kommuniserer med rådgiveren, jo dypere du forklarer hva du har i tankene og hvilke ideer du har fra før, desto bedre blir sluttresultatet. Ikke skyv all jobben over på rådgiveren – du har ansatt ham eller hun for å gi råd, ikke for å ta alle beslutninger og ta over selve produksjonen! Hjelp til i analysene, del dine egne erfaringer. Velg de kommunikasjonsmetodene som du mener passer best til produktet eller tjenesten du tilbyr, og ting vil gå bra. Stå på, hold hodet kaldt og kjemp deg oppover. Med tiden vil suksess bli en selvfølgelighet.