Stadig flere bransjer blir avhengig av IT for å klare seg, og det kommer stadig nye systemer på plass som gjør det lettere for de forskjellige bransjene.

IT-bransjen har hatt sine opp og nedturer, men det er også en bransje som stadig er under utvikling og dermed klarer å skape arbeidsplasser, og ikke minst penger. Derfor er det en stor bransje som det kan være lurt for mange å satse på. Men for mange er det også sånn at det å drive med programmering og IT i seg selv ikke frister, men man kan tilegne seg kunnskaper innenfor enkelte felt og benytte seg av det også, så velg en bransje som har mye med IT å gjøre men som ikke nødvendigvis er IT.

Eiendomsbransjen

En bransje hvor det er stadig større bruk av IT og internett er eiendomsbransjen. En bransje som også har endret seg veldig opp igjennom årene. Det er ikke lenger bare fokus på de lokale eiendomsmeglerne, det er viktig å være synlig nasjonalt om man skal selge hus og hva er da bedre enn å være synlig på internett? De forskjellige eiendomsmeglerne er blitt stadig bedre på å bygge opp sine prospekter på nett med relevant informasjon og ikke minst bilder av boligen både inne og ute. Dette legges ikke bare i en mappe på kontoret lengre, det legges ut på deres egne nettsider og sider som for eksempel finn.no.

Gambling

Hvor skal du ellers kunne spille på spilleautomater og poker? Dette er en bransje som har vokst langt utover landegrenser på tross av at enkelte steder har strenge regler mot gambling. Nettet er stort og det bryr seg lite om landegrenser. Store deler av den norske gambling-industrien er plassert på Malta og i Latvia hvor det er lov til å gamble, men hvor det finnes strenge regler, nettopp for å beskytte forbrukeren. Det er en bransje som stadig er i vekst og det betyr mange jobbmuligheter, både i inn- og utland. I Norge er det jo for eksempel Norsk Tipping som gjelder ettersom de er en av to som har monopol. Selve spillene i seg selv går som regel for seg på datasystemer, og takket være ny teknologi så kan vi nå spille på mobil, nettbrett og pc, ikke lengre bare fysisk i lokaler som har tillatelse.

Helseindustrien

Har du noen gang tenkt på hvor opplysningene om deg blir av når du er hos legen? Man skulle tro at det var slik at alle opplysninger om deg samles ett sted, og at alle i helsevesenet har regulert tilgang basert på de aktuelle situasjoner som oppstår, men nei. Sånn er det ikke helt enda. Det jobbes med en kjernejournal hvor alle viktige opplysninger om deg som pasient skal stå, men heller ikke den er komplett. Men IT i seg selv brukes til veldig mye innenfor norsk helsevesen, selv om det spesielt er fokus på lagring av informasjon om pasienter og kommunikasjon med pasienter. Det finnes også spesielle maskiner som jobber med prøveresultater og lignende som for eksempel MRI og røntgenmaskiner som kobles til data for å kunne se resultatene. Men det viktigste det jobbes med nå er å få på plass et system hvor legevakt, spesialisthelsetjeneste og fastlege, alle kan lese informasjonen om, og ikke minst notere viktig informasjon om pasienten.

Gjenbruk

Det er veldig viktig for mange med gjenbruk og der man før måtte gå på loppemarked, kan man i dag finne alt på nettet. Finn.no,. shpock og Letgo er noen apper hvor man kan selge og kjøpe brukte ting. Det er miljøvennlig, og det er kjekt å gjøre gode kjøp! Bransjen leter alltid etter nye måter å gjøre seg tilgjengelige på, slik at det blir økt gjenbruk i Norge.